Geef een kind een eigen toekomst

November 21, 2012

Uw bijdrage doet er toe. Met uw steun helpt u kinderen aan een eigen toekomst!

Technisch onderwijs is in Burkina Faso erg duur door de benodigde materialen. Voor de plattelandsbevolking is het zelfs onbetaalbaar. Stichting Háparako ondersteunt juist deze groep mensen door met lage schoolgelden het technisch onderwijs toegankelijk te maken.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Noumassi. Hij komt uit Parako en zijn beide ouders zijn analfabete boeren. Noumassi is als beste van zijn klas overgegaan naar het derde jaar. Hij heeft gekozen voor civiele techniek. Als hij volgend jaar met succes zijn opleiding afrondt, staat de wereld voor hem open. Hij kan een eigen aannemingsbedrijf oprichten en zo in zijn eigen levensonderhoud voorzien. Zonder LTPH zou ook Noumassi in de armoedefuik blijven hangen. Nu bieden we hem een toekomst die hij met beide handen aangegrepen heeft.

U kunt het verschil maken

U kunt het verschil maken in het leven van een kind in Boucle du Mouhoun. Een kind dat u kunt volgen tijdens zijn studie en tijdens zijn beginnende jaren als ondernemer. U ziet direct het effect van uw gift. U helpt een kind op te leiden tot een ondernemer die zelfbewust en zelfstandig kan functioneren. Iemand die op een creatieve maner zijn eigen bedrijf kan leiden.

Blijf op de hoogte

Haparako houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen van het door u gesponsorde kind met foto’s, verhalen en brieven. Wat zijn de schoolresultaten, wat heeft hij bereikt en welk bedrijf start hij na afloop van de studie? U ziet dat door uw bijdrage het kind een echt vak leert, zodat hij na het afronden van de opleiding in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien.
Kortom: u biedt het kind een eigen toekomst!

Waar gaat uw bijdrage naartoe?

* Schoolgeld. Alle leerlingen betalen schoolgeld, maar dat is absoluut niet kostendekkend. Per leerling komen we jaarlijks een bedrag van €130,- te kort.
* Lesmaterialen. Technisch onderwijs is duur, want er zijn veel materialen nodig. Wilt u bijdragen aan lesmaterialen? Per leerling wordt er jaarlijks voor €165,- aan materialen gekocht.
* Sportvelden. Sporten is voor kinderen zeer belangrijk. Op LTPH krijgen alle leerlingen vier uur gym per week. Onze sportvelden zijn nog lang niet optimaal ingericht. Voor doelpalen, basketbalborden, ballen, netten etc. is €10.000,- gemoeid.
* Opleiden docenten. Een goede opleiding staat of valt met goed opgeleide docenten. Het is belangrijk dat zij continu een optimale bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van het kind. LTPH heeft nu acht docenten in vaste dienst en 22 parttime docenten. Het opleiden van een docent kost jaarlijks €250,-

Onze sportvelden.