Autotechniek

In het schooljaar 2010-2011 was de autotechniek nog gehuisvest in het magazijn van de fietsenmakerij en werd buiten, onder de hangar, lesgegeven. In oktober 2011 zijn ze verhuisd naar het oude lokaal van de olieperserij. Omdat een brug om de auto’s omhoog te brengen te gevaarlijk is door de steeds uitvallende stroom, hebben we een gat gegraven waar de leerlingen in kunnen staan. De theorielessen worden in hetzelfde lokaal gegeven. De docenten hebben een eigen kantoor waar een computer staat met internetverbinding.

Docent Issoufou Kaboré is geboren in 1986 en komt uit Kalwaka, een dorpje ten noordoosten van Koudougou. Hij is meteen na het behalen van zijn HBO diploma (BEP) aangenomen bij LTPH en heeft intern een aantal pedagogiekcursussen gevolgd. Issoufou is een toegewijde docent en heeft veel geleerd sinds hij op het LTPH kwam werken. In juni 2016 heeft hij echter aangegeven dat hij zich verder wilde ontwikkelen en zijn technisch VWO diploma wil gaan halen. Hij heeft het twee jaar geprobeerd met staatsexamens, maar het bleek moeilijk te combineren met een volledige baan. Hij is met zijn gezin naar Ouagadougou verhuisd en heeft zich ingeschreven op de polytechnische hogeschool.

Maxime Niada is in oktober 2013 toegevoegd aan autotechniek. Maxime is geboren in 1987 in Nassobdo in het oosten van Burkina Faso. Ook Maxime heeft het niveau BEP en hij heeft drie jaar als docent gewerkt op een project in Nouna. Maxime heeft zijn BEP gehaald met een middelbare schooldiploma BEPC, maar heeft in 2014 samen met zijn leerlingen alsnog het CAP gehaald. Hij is leergierig en een goede docent voor zijn leerlingen.

Beide docenten, Issoufou en Maxime, konden moeilijk aarden onder de directie van Ibrahima Sanou. Sinds de komst van Sigrun Spaans hebben ze hun draai gevonden, hetgeen blijkt uit het slagingspercentage van 78% bij het CAP en 100% respectievelijk 89% bij het CQP en BQP in 2016. Maxime is bovendien vice-personeelsvertegenwoordiger en helpt de directie met zijn vindingrijkheid en enthousiasme.

Door het vertrek van Issoufou worden de praktijklessen voor het AFP1 en AFP2 in het schooljaar 2016-2017 waargenomen door een vakkracht van het landelijk trainingscentrum ANPE, Souleimane Ouedraogo. Souleimane en Maxime waren in 2016 de examinatoren voor het CQP-examen.