Civiele techniek

Civiele techniek heeft vanaf het begin zijn eigen gebouw gehad, bestaande uit twee zalen voor de theorielessen. Voor de praktijklessen is een areaal van 4 hectaren geëgaliseerd, waar de leerlingen van het AFP1 en AFP2 leren metselen. In het AFP3 en BEP1 en BEP2 worden nuttige zaken gebouwd die voor het LTPH dienen. Zo hebben onze eigen leerlingen de hangar van de kantine gebouwd, evenals hun nieuwe magazijn, een kapsalon en een restaurantje. De laatste twee gebouwen zijn in 2016 nog niet in gebruik en zullen in het schooljaar 2016-2017 worden afgewerkt en ingericht, waardoor ze verhuurd kunnen worden.

Edouard Kagambega was de eerste docent sinds 2010 en is geboren in 1977 en komt uit Ouagadougou. Edouard heeft twee jaar op uurbasis les gegeven op de technische school Baraka in Bobo-Dioulasso. Omdat LTPH hem een vaste baan aanbood, is hij met zijn gezin naar Dédougou verhuisd en bij ons komen werken.
Edouard is in mei 2015, aan het einde van het schooljaar, zijn eigen ingenieursbureau begonnen en heeft LTPH dus verlaten.

In oktober 2013 is Médard Bado als tweede docent toegevoegd aan de sectie civiele techniek. Médard is in 1984 geboren in Koudougou, hij heeft een technisch VWO diploma en heeft voordat hij bij LTPH kwam werken bij een ingenieursbureau gewerkt. Gezien zijn niveau geeft hij de meeste lessen voor het BEP. Naast zijn onderwijstaken heeft hij zijn eigen bedrijf voor ontwerp en controle van bouwwerkzaamheden. Médard is de personeelsvertegenwoordiger, is communicatief goed onderlegd en is een echte teamwerker.

In september 2015 is Samson SAMA de sectie civiele techniek komen versterken. Samson is in 1992 in Passakongo geboren en de jongste van alle docenten. Samson heeft het niveau BEP en wilde na een jaartje in Bobo Dioulasso gewerkt te hebben terugkeren naar zijn geboortedorp. Samson is in sommige gevallen jonger dan zijn leerlingen, maar laat niet over zich lopen. Hij is een harde werker en in 2015-2016 heeft het AFP3 onder zijn leiding het gebouw voor de kapsalon gebouwd.

Eveneens in september 2015 zijn Pauline Bombiri en Bruno Zoundi bij het LTPH komen werken op de sectie civiele techniek. Beiden hebben een deelcontract.