Elektrotechniek

De sectie elektrotechniek heeft een goed geoutilleerde praktijkzaal tot zijn beschikking. Voor de praktijklessen zijn speciaal houten tafels en banken gemaakt, zodat de stroom niet geleidt. Dankzij een gift van het ROC Ter Aa in Helmond, dat alle apparatuur en componenten van de door hen opgeheven opleiding elektrotechniek aan ons gedoneerd heeft, is onze opleiding elektrotechniek ruim voorzien. Deze gift is geregeld door Piet Lucassen die in 2013 en 2014 een korte missie voor PUM (Programma Uitzending Managers) bij ons uitvoerde.

Docent Ouedraogo Lassina is geboren in 1985 in Dabou in Ivoorkust. Hij is meteen na het behalen van zijn HBO diploma aangenomen bij LTPH. Hij heeft in 2012 zijn technisch VWO diploma gehaald, maar desondanks bleef hij weigeren de lessen technisch tekenen te geven. Die werden door een docent autotechniek gegeven. Technisch tekenen voor autotechniek is uiteraard niet gelijk aan dat van elektrotechniek en veel leerlingen struikelden dan ook op dit vak voor hun examen. Vanwege de pertinente weigering is Lassina in september 2015 ontslagen.

Mamadou Romba is in september 2013 als tweede docent toegevoegd aan de sectie elektrotechniek. Mamadou is in 1989 in Tansila geboren en heeft het niveau BEP.

Lassina Sougué en Arthus Diarra zijn in september 2015 aangenomen. Lassina is in 1990 in Boromo geboren en heeft het niveau technisch VWO. Arthus is in 1991 in Batie geboren en heeft het universitaire niveau BTS (Brevet de Technicien Supérieur) in elektrotechniek en informatica. Arthus gaat in het schooljaar 2016-2017 de facultatieve cursus computerkunde geven die ook voor mensen die niet op het LTPH zitten toegankelijk is.