Gebouwen

In de beginfase hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande lokalen voor de praktijk- en theorielessen. Later zijn er beetje bij beetje nieuwe lokalen bijgebouwd.

Autotechniek begon de praktijklessen in de oude fietsenmakerij, maar is in 2011 verhuisd naar de oude ruimte van de olieperserij. Metaalconstructie maakt nog steeds gebruik van de ruimte van de oude lasserij voor haar praktijklessen. Alle theorielessen werden in de beginjaren gegeven in een nieuw gebouw, bestaande uit vier grote zalen, dat in 2010 werd opgeleverd. Een van deze zalen wordt gebruikt voor praktijklessen elektrotechniek. Civiele techniek heeft een eigen gebouw van twee zalen voor theorie- en praktijklessen.

In juni 2010 is de watertoren met een watertank van 3 m3 erop gebouwd, boven het boorgat dat al in 2008 geboord was en is er waterleiding aangelegd naar de kantine, de zeepmakerij en de latrines.

In de zomer van 2010 zijn acht latrines gebouwd, vier voor de meisjes en vier voor de jongens. Voor het onderwijzend en ondersteunend personeel waren er al twee aparte latrines. De latrines bevinden zich boven een septic tank van ruim 100 m3 met speciale externe toegangen om het te kunnen leegpompen. Er is tevens waterleiding aangelegd, zodat iedereen zijn handen kan wassen, voor en na de behoefte.

Eveneens in de zomer van 2010 is een oud gebouw dat dienst deed als opslag, omgebouwd tot kantine. De kantine bestaat uit drie ruimtes, één voor opslag van kookgerei en één voor de opslag van voedsel. De grootste ruimte is gereserveerd als keuken met een gemetseld fornuis op hout.

In de zomer van 2011 hebben we een gebouw van vier klaslokalen, een ruimte voor de conciërges en een kantoor voor de directeur neergezet. De eerste lichting leerlingen in 2010-2011 kon nog gehuisvest worden in één van de vier zalen van het nieuwe gebouw uit 2010. In 2011-2012, met twee lichtingen leerlingen, moesten er wel nieuwe klaslokalen bijgebouwd worden. De hele opleiding duurt vier jaar en daarom is besloten meteen een gebouw met vier klaslokalen te bouwen. In 2011 zijn de eerste twee klaslokalen afgemaakt en ingericht, evenals het directiekantoor. In 2012 zijn de resterende twee klaslokalen afgemaakt en ingericht en is de buitenkant van het hele gebouw afgewerkt en geschilderd.

In 2014 hebben de leerlingen van het AFP3 van civiele techniek een nieuw magazijn gebouwd voor de opslag van hun materialen.

In 2015 hebben de leerlingen van het AFP3 een gebouw neergezet dat ingericht gaat worden als kapsalon. De leerlingen van AFP3 zullen in 2016 het gebouw verder afmaken en dan zal de kapsalon verhuurd worden.

De leerlingen van BEP2 hebben het begin van wat een restaurant moet gaan worden gebouwd. Ook dit restaurant zal in 2016 verder afgebouwd worden, ingericht en dan eveneens verhuurd.

Voor het eerst zijn in 2016 de examens op het LTPH gehouden. In voorgaande jaren moesten de leerlingen allemaal naar Ouagadougou, Koudougou of Nouna om hun examens te doen. Civiele techniek CAP en BEP en elektrotechniek zijn op het LTPH gehouden en autotechniek deed examen op het Lycée Technique Nazi Boni in Dédougou. Alleen metaalconstructie moest nog naar Koudougou.

De leerlingen van civiele techniek hebben voor hun examen de fundamenten gelegd voor twee klaslokalen. Deze zullen in 2016 door de leerlingen afgebouwd worden.

 

Bewaren