Lichting 2010/2011

In 2010 zijn drie beursstudenten toegelaten: Sama Wobé en Bombiri Legér die al twee jaar op de laswerkplaats geleerd hebben en Coulibaly Bounsi, de dochter van één van de keukenhulpen.

Sama Wobé komt uit Parako en is geboren in 1991. Wobé had twee klassen middelbare school gedaan. Toen zijn vader in 2007 doodgeslagen is tijdens een burenruzie, heeft zijn moeder besloten hem in de leer te doen bij Haparako, in de lasserij. Wobé woont samen met zijn 2 broers en 1 zus bij zijn moeder, die als weduwe het schoolgeld niet kan ophoesten.
Wobé heeft LTPH voortijdig verlaten, omdat hij een mobiele telefoon van iemand gestolen had en het dorp uitvluchtte. Zijn beurs is geschorst.
Bounsi komt ook uit Parako en is geboren in 1996. Ze heeft in 2010 haar lagere schooldiploma gehaald. Zij woont samen met haar 4 broers en zussen bij haar moeder die verstoten is door haar vader. De moeder staat er nu dus alleen voor en werkt als keukenhulp in de kantine. In 2010 was Bounsi nog een klein timide meisje, maar in de loop van het schooljaar is ze zowel lichamelijk als mentaal gegroeid. Helaas heeft ze de achterstand die ze in het eerste semester heeft opgelopen niet meer goed kunnen maken en heeft ze het eerste jaar niet gehaald. Gezien de vooruitgang die ze in het eerste jaar behaalde, wilde de directie van LTPH haar nog niet afschrijven en heeft haar een tweede kans gegeven. Zij mocht het eerste jaar doubleren met behoud van haar studiebeurs. Bounsi heeft in 2012 het voorbereidende jaar met succes afgesloten en is overgaan naar het AFP1, waarbij ze voor civiele techniek heeft gekozen. Halverwege het schooljaar is ze echter zwanger geworden en geclaimd door haar nieuwe schoonfamilie. Ook Bounsi heeft de school verlaten en haar beurs is geschorst.
Bombiri Legér komt uit Parako en is geboren in 1992. Na de lagere school is Léger naar de middelbare school gegaan en heeft daar de eerste twee klassen met goed gevolg afgemaakt. Door geldgebrek hebben zijn ouders hem in 2007 bij Háparako in de leer gedaan bij de lasserij. Hij woont thuis bij zijn ouders met 6 broers en zussen. Zijn ouders zijn analfabete boeren, die echter wel inzien dat scholing belangrijk is.
Léger is in 2014 glansrijk geslaagd voor zijn CAP-examen en heeft een jaar gewerkt bij een lasbedrijf in Dédougou. In 2015 heeft hij van het ministerie van jeugd en werkgelegenheid een installatiekit ontvangen, bestaande uit een cheque van 150.000 FCFA (€228,69) en alle benodigde gereedschappen en machines om een eigen atelier te beginnen.