Metaalconstructie

Metaalconstructie heeft voor de praktijklessen de oude lasserij in bezit genomen. De theorielessen worden in het grote gebouw gegeven, waar voorheen de metaalbewerking gehuisvest was.

Docent Ouedraogo Asizou is geboren in 1989 in Kayero, een klein dorpje net ten noorden van Léo nabij de Ghanese grens. Hij is meteen na het behalen van zijn HBO diploma aangenomen bij LTPH. Azizou heeft in april 2012 ontslag genomen na onenigheid met de directeur Lucien Gnoumou.

PNVB (Programme National du Volontariat au Burkina), een vrijwilligersorganisatie ondersteund door UNICEF, heeft in 2011 madame Garané Maimouna als docent metaalconstructie toegewezen aan LTPH. Maimouna is geboren in 1984 in Dédougou. Zij heeft de HTS afgemaakt en is daarmee vooral theoretisch goed onderlegd. Maimouna is in oktober 2012 in vaste dienst gekomen en in 2014 ontslagen wegens diefstal. In september 2012 is Prosper Boussini in dienst gekomen om Azizou te vervangen. Prosper heeft weliswaar slechts het diploma CAP, maar heeft wel niveau VWO algemeen onderwijs en veel werkervaring. Prosper is een goede docent, en de leerlingen lopen met hem weg.